AromaTouch Technique"Soms is het fijn om even niks te hoeven en alleen maar te ontvangen."

Wil jij minder stress ervaren?
Wil jij je weerstand verhogen zodat je minder vaak ziek wordt?
Wil jij graag meer in balans zijn?
Dan is deze behandeling misschien iets voor jou.
Aroma Touch is heerlijk ontspannend en haalt de stress uit je lichaam.


De AromaTouch is ontwikkeld door Dr. David Hill, een expert op het gebied van therapeutisch gebruik van essentiële oliën en op het gebied van alternatieve geneeswijzen. Zelf kampte hij met chronische rugklachten die maar niet over gingen. Met behulp van zijn team, dat werkzaam is binnen doTERRA, is de AromaTouch ontwikkeld waardoor hij van zijn klachten werd verlost.

De techniek is zowel eenvoudig als intuïtief. Intuïtief omdat de hoeveelheid essentiële oliën wordt aangepast aan de ontvanger. Dit varieert van 1 tot 5 druppels per olie hetgeen afhankelijk is van lichaamsgewicht, gevoeligheid en eventuele klachten. Bij een eerste behandeling zal ik altijd voorzichtig inzetten om te zien hoe iemand op de behandeling reageert. Zeker bij (hoog)gevoelige personen is deze voorzichtigheid geboden. Door de combinatie van aanraking middels deze techniek en de essentiële oliën ervaar je heel snel het effect van de behandeling. Doordat je via de meridianen werkt wordt je autonome zenuwstelsel* ondersteund bij stress-reductie; zowel fysiek als emotioneel. Als gevolg hiervan herstelt het evenwicht in het lichaam en voel je je meer in balans. Je komt met een heerlijk ontspannen gevoel van de behandeltafel af.

Tijdens de AromaTouch krijg je acht oliën aangebracht in een vaststaande volgorde zodat de ene olie de andere kan versterken. Allereerst wordt er een basislaag gefractioneerde kokosolie aangebracht, zodat de essentiële oliën extra goed door het lichaam worden opgenomen. Er wordt gewerkt langs de meridianen en acupressuur punten (punten die samenhangen met je organen) van je rug tot aan je voeten. Je hoofd wordt hier enigzins in meegenomen. Reflexpunten in oren, voeten en handen worden, naast de meridianen op de rug, gestimuleerd. Het is een milde manier van aanraken die absoluut geen massage is. Daarom wordt er ook gesproken van 'touch'. In de AromaTouch wordt gebruik gemaakt van acht verschillende pure essentiële oliën met ieder een specifieke werking. Deze worden in vier stappen aangebracht op je lichaam.


De AromaTouch ondersteunt op de volgende vier gebieden:

1: Stress vermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aankan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerste op het verminderen van stress. Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

2: Versterken van immuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is je immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

3: Verlichting van pijn en ontstekingsreacties verminderen
In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen.
Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal maar wist je dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen?

4: Bevorderen van homeostase (balans herstel)
Homeostase is een toestand waarvan alle functies in het lichaam in evenwicht zijn. Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. In deze toestand zijn we in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Als we te lang in deze toestand blijven zal dit vroeg of laat zijn tol eisen van ons lichaam. Daarom is het belangrijk om je lichaam in balans te brengen. De vierde en laatste fase helpt hierbij.Je bent van harte welkom om deze behandeling te komen ervaren.
Ervaar hoe het is om na een uur volledig ontspannen en in totale balans van de behandeltafel af te stappen.*Je autonome zenuwstelsel stuurt alle functies in je lichaam aan waar jij je niet de hele dag bewust van bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ademhaling, je hartslag, en je spijsvertering.