Vision of Light

voor bewustwording, inzicht & balans


Jij bent jouw huis.......

Enige tijd geleden deed ik een energetische huisreiniging bij een stel dat samenwoonde. Een van de vrouwen voelde zich niet thuis in hun huis. Ze voelde zich niet op haar gemak en had het idee dat er van alles aan de hand was op energetisch gebied. Vooral in de avond en nacht speelde dit parten maar zeker ook als haar partner weg was. Het was zelfs zo erg dat ze er aan dacht om te gaan verhuizen. Haar partner kon zich hier niet in vinden. Zij voelde niet wat haar partner voelde en voelde zich juist heel fijn in hun huis. Desondanks kreeg ik de vraag of ik het huis wilde reinigen en dus ging ik erheen.

Eenmaal in hun huis zag ik vooral dat het een oud pand betrof. Dat er zeker (rest)energie aanwezig was maar niet zodanig schokkend dat ik ze een verhuizing zou adviseren. Integendeel. Het huis voelde vrij licht aan en zo ging ik samen met de vrouwen het hele huis door. Her en der zat wat energie dat ik transformeerde maar kon nergens ontdekken waarom de vrouw zich niet fijn voelde. Totdat ik op zolder kwam. Een plek waar wat oude spulletjes stonden, waaronder een wasteiltje dat vroeger gebruikt werd door een vroedvrouw tijdens en na een bevalling. Daar op zolder begon de vrouw te vertellen over haar ‘niet thuis voelen’ in haar huis en ik werd vrijwel direct geleid naar haar eigen geboorte. In de periode ten tijde van haar geboorte maar ook daarna was een blokkade opgeslagen. Ik voelde het en werd mij ineens helder. Ik vroeg de vrouw naar die periode en toen begon ze weer te vertellen. Ze vertelde dat haar moeder de zwangerschap als zwaar had ervaren. Dat ze zelf te vroeg geboren was, de bevalling met complicaties was verlopen en dat ze in de couveuse terecht was gekomen. Daarna was haar moeder in een postnatale depressie beland waardoor ze niet in staat was om voor haar te zorgen. Het plaatje werd voor mij compleet. De robuuste manier van op de wereld komen en de ‘afwezigheid’ van haar moeder maakte het dat zij zich niet welkom voelde op aarde. Iets wat ze haar hele leven onbewust met zich meedroeg. Het had zich opgeslagen in haar (energetisch) systeem. Er was een blokkade ontstaan in haar basis(chakra) en was daardoor ernstig uit balans geraakt. De basis(chakra) die staat voor ‘moeder’, ‘aarde’, ‘zekerheid’ en ook ‘het zich ergens thuis voelen’. De vrouw deed wel oefeningen om te aarden maar dit hielp haar nooit verder. Logisch als er een blokkade op rust.

Ik legde haar uit dat zij zich niet thuis voelde in haar huis door wat zij in haar prille kinderjaren had meegemaakt. Dat daardoor haar innerlijk kind ‘beschadigd’ was. Dat het daarom niet uit zou maken in welk huis, waar ook ter wereld, zij zou moeten wonen om zich thuis te voelen. Ik vertelde haar ook dat zij deze blokkade op kon heffen door ermee bezig te gaan om haar innerlijk kind te helen. Dat zij de emoties die eraan verbonden zijn, de nodige aandacht mocht gaan geven. Ze begreep het. Het was voor haar inmiddels ook duidelijk en ze liet mij voorzichtig weten ermee aan de slag te gaan.

Met enige regelmaat krijg ik de vraag of iemand wel of niet moet verhuizen. Onder andere omdat ze denken dat er veel ‘rommel’ ofwel (rest)energie in hun huis hangt. Jazeker kan er sprake van (rest)energie zijn maar neem ook je eigen energetisch systeem en emoties hierin mee. Vraag jezelf af waarom je je niet prettig voelt in jouw huis. Vraag jezelf ook af of je je prettig voelt met jezelf. Als daarop (om wat voor reden dan ook) het antwoord nee is, hoef je zeker niet direct te verhuizen. Ga met jezelf aan de slag en kijk vooralsnog naar je eigen basis(chakra). Wat speelt er op dat gebied dat het wellicht maakt dat jij je niet prettig voelt in jouw huis en/of met jezelf?

Jij bent jouw huis. Jouw huis ben jij.
Op zowel fysiek als zeker ook energetisch gebied.