Kind van de Nieuwe Tijd                                                                                 
                                                                Deel 1 : Op weg naar herkenning


                                             "Het vroegtijdig (h)erkennen van hooggevoeligheid in de kindertijd
                                                is van groot belang om disbalans op latere leeftijd te voorkomen."


In dit boek geeft Annemarie een inkijk in haar jarenlange zoektocht naar wat haar zoon Chris kan mankeren. Direct na zijn geboorte voelt ze dat er meer is dan alleen het krijgen van dit ‘bijzondere’ kind. Chris huilt veel en is ‘anders’. Naarmate hij ouder wordt, ontdekt Annemarie steeds meer hooggevoelige eigenschappen bij hem, al kan ze deze nergens concreet aan toeschrijven. Daarnaast blijkt het voor haar omgeving onbekend terrein én taboe te zijn. Men kan niet vermoeden wat het opvoeden van Chris met zich meebrengt en wat dit met Annemarie en haar gezin doet. Wanneer Chris vier jaar is, ‘bevestigt’ een medium dat hij hooggevoelig is en over paranormale eigenschappen beschikt. Er gaat een nieuwe wereld voor Annemarie open en ze is vastbesloten haar zoon te helpen.

 

Naast dat Annemarie van der Grift werkzaam in de reguliere zorg is, houdt ze zich bezig met bewustwording, energetisch werk en healing. Vanuit haar levensmissie ‘mensen helpen helen’ is dit (duo)boek tot stand gekomen. Waar in dit boek de weg naar herkenning centraal staat, zo komt in het tweede boek de erkenning aan bod. Haar persoonlijke verhaal wordt aangevuld met theorie, voorbeelden uit de praktijk, oefeningen, handvatten, inzichten en tips. Dit (duo)boek kan als leidraad dienen bij het leren omgaan met hooggevoeligheid in de Nieuwe Tijd. Het kan zowel ouders als mensen zonder kinderen ondersteuning bieden. Tevens geschikt voor opvoeders, verzorgers, leerkrachten en hulpverleners.
 

Extra informatie

ISBN: 978-94-93071-75-9
Hoofdtitel: Kind van de Nieuwe Tijd
Nur: Esoterie algemeen
Boeksoort: Algemeen
Druk: 2de, juli '21
Verschijningsvorm: Paperback/softback
Verschijningsdatum: 30 april 2021
Uitgever: Obelisk Boeken
Taal: Nederlands
Illustraties: Nee
Aantal pagina's: 240
Gewicht: 384 gram
Formaat: 21,2 x 14,9 x 1,9 cm

  


Fragment uit het autobiografische deel van het boek.

Chris staat bovenaan de trap te huilen.
     ‘Wat is er?’ vraag ik.
Hij zegt niets. Terwijl ik naar boven loop, raap ik voor de zoveelste keer twee sokjes op. Zodra ik boven ben, begint hij harder te huilen.
   ‘Wat is er?’ vraag ik weer.
   ‘Er staan twee enge mensen op mijn kamer,’ roept hij verschrikt uit.
Dus nu zijn het geen monsters meer, maar enge mensen, denk ik vermoeid.
   ‘Kom we gaan naar je kamer,’ zeg ik terwijl ik zijn hand vastpak. Huilend loopt hij met me mee.
   ‘Kijk, daar staan ze,’ roept hij het uit zodra we in de kamer zijn.
Hij wijst naar de hoek waar de monsters normaliter zitten. Ik loop naar het bed en ga er zitten. Chris gaat dicht tegen me aan zitten.
   ‘Wat doen die mensen daar dan?’
   ‘Ze kijken naar mij,’ snikt hij het uit.
   ‘Zeggen ze ook iets?’
   ‘Nee, ze kijken alleen. Ik vind het eng,’ zegt hij terwijl hij naar de hoek van de kamer blijft kijken.
   ‘Hoe zien ze er uit?’ vraag ik om er een concreet beeld bij te krijgen.
   ‘Ze zijn lang en dun en ze kijken heel boos,’ zegt hij terwijl hij onafgebroken naar de hoek van de kamer blijft kijken.
Hij klinkt overtuigd alsof hij ze echt ziet staan. Zelf zie ik niets.
   'Zie jij ze ook staan?’ vraagt hij angstig.
   ‘Nee, ik zie ze niet,’ zeg ik om hem gerust te stellen.
Aan zijn non-verbale reactie merk ik dat het hem alles behalve gerust stelt.
   ‘Zullen we ze wegsturen?’ zeg ik snel.
   ‘Jahaaa,’ roept hij het huilend uit.
   ‘Lange, enge mensen wij willen dat jullie weggaan,’ zeg ik op strenge toon.
Ik wacht en kijk wat Chris doet. Gespannen kijkt hij naar de hoek van de kamer.
   ‘Zijn ze weg?’ vraag ik voorzichtig wanneer hij onbeweeglijk blijft kijken.
   ‘Bijna,’ zegt hij fluisterend.
   ‘Lange, enge mensen wij willen dat jullie nú weggaan.’
Hij kijkt nog steeds gespannen en ik wacht op wat gaat komen.
   ‘Ze zijn weg,’ zegt hij ineens.
De opluchting is in zijn ogen te zien. Ik schuif hem in bed, veeg de tranen van zijn gezicht en knuffel hem net zolang totdat hij rustig is.

 


Bestellen:

Dit boek is via uitgeverij Obeliskboeken te bestellen.
Wil je liever een gesigneerd exemplaar ontvangen? Klik hieronder op de knop.
Verder is het boek bij alle (online) boekhandels in Nederland en België te verkrijgen.

Prijs: € 26,99

 

Reacties van lezers
 

"Hoi Annemarie, momenteel ben ik bezig in jouw boek Kind van de Nieuwe Tijd, deel 1. Ik wil je bedanken voor je verhaal. Het raakt me emotioneel, ieder hoofdstuk weer. Het geeft mij (h)erkenning en brengt me terug naar mijn bevalling en eerste jaren van ouderschap. Heel mooi want ik kan meteen nog het eea verwerken en daarbij word ik gesterkt in mijn (zuivere) gevoel (nu en destijds). Ik wilde dit aan jou kwijt. Dank."
 

"Nou Annemarie, het boek is uit! Wat een OPENBARING. Ik koop 'm om meer te weten te komen over de jongste. Bij hoofdstuk 1 denk ik, oh het gaat over de middelste en eer ik aan het einde was weet ik nu zeker... alle 3 mijn kinderen zijn het, inclusief mama. Heerlijk die eye-opener. Ergens wel geweten maar een bevestiging is fijn!! En petje af voor jullie leventje, wauw!! Fijn dat je bent gaan schrijven. Ik kan mezelf ineens ook zo makkelijker begrijpen. Dank dank dank en ik kijk uit naar deel 2!"
 

"Prachtig boek, heerlijk om te lezen, herkenning en eye-openers!
Praktische tips ook voor mij als levenscoach en energetisch therapeut."

 

"Een prachtboek! Er passeerden zoveel emoties , en herkenning was er volop. Ik herkende er zoveel in terug… het zoeken, de frustratie, maar ook alle informatie was super fijn. Ik kijk uit naar het vervolg!"
 

"Het boek is heel verhalend verteld en gaat over de moeilijke zoektocht waar je als ouder(s) met een HSP kind te maken kunt krijgen. Heel schrijnend hoe daarmee is omgegaan. Door het doorzettingsvermogen van Annemarie, heeft ze uiteindelijk haar antwoorden kunnen vinden. Ik ben benieuwd naar het vervolg."
 

"Vandaag het boek uitgelezen. Zo goed dat je hierover geschreven hebt. Wat een weg heb je gehad! Heel frustrerend. Gelukkig heb je niet opgegeven om uit te vinden wat het nou was met Chris en eigenlijk ook jezelf. Een mooi boek voor lotgenoten of mensen die zichzelf ook herkennen als HSP. HSP is eerst best lastig om mee om te gaan. Uiteindelijk is het ook een mooie kracht als je ermee leert omgaan. Je zou dit als verplicht voer aan scholen, artsen en psychologen/psychiaters, fysiotherapeuten geven. Niet iedereen kan er goed mee omgaan of snapt het probleem. Je maakt dit niet voor niets mee. Mooi geschreven, Annemarie!"
 

"Een schrijnend verhaal vol herkenning! Een echte page turner en uitgelezen binnen 2 dagen. De moed en volharding van een moeder die alles op alles zet om uit te zoeken waar en bij wie je aan kan kloppen, als je kind hooggevoelig is! Je hart breekt als moeder. Nu wachten op deel 2!"
 

"Super fijn boek om te lezen. Voor mij was er veel herkenning en ook bevestiging van wat ik al wist.
Zeker ook nog voor mij als therapeut/coach.
Ik ga dit boek zeker aanraden bij mijn cliënten die met 'pittige' kinderen te maken hebben.

 

"Hallo Annemarie,

Dank voor het schrijven van je boek. Wat een herkenning!! Ook over jouw situatie en beleving als moeder.
Het geeft me rust te weten dat ik niet de enige ben. DANK."

 

"Ik ben je boek aan het lezen. Zo veel herken ik erin. Mijn zoon(33) heeft veel van wat je beschrijft ook gehad. Hij 'zag' ook veel, had vaak gesprekken met Jezus (niet gelovig opgevoed), maakte hele nare en vreemd dingen mee als 7, 8, 9-jarige. Er is iemand een paar keer geweest, ook een hooggevoelig mens, en die heeft hem in een paar keer geleerd met behulp van edelstenen zich ervoor af te sluiten. Ik had hem zo graag meer willen helpen, maar wist niet precies hoe. Maar ik herken inderdaad heel veel in jouw boek. Ik ben blij dat ik het gekocht heb, en kijk reikhalzend uit naar het volgende boek."
 

"Boeiend verhaal, goed geschreven. Herkenbaar waar je tegenaanloopt als je kind wat meer 'afwijkt van het gemiddelde' in deze maatschappij. Ben benieuwd naar deel 2."
 

"Hoi, ik ben bezig met het lezen van jouw boek! Wat een worsteling was het met Chris toen hij klein was.
En jouw werk, wat helemaal niet helpend was. Petje af voor jullie doorzettingsvermogen!"

 

"Hoi Annemarie. Ik heb je boek zowat in 1 ruk uitgelezen... nou ik ben door aardig wat emoties heen gezeild....wat veel herkenning. Bewondering ook, want het waren heel pittige jaren voor je.
Ik kijk uit naar je tweede boek."