Eerste Hulp Bij Energie

Bewustwording en zelfredzaamheid staat bij mij hoog in het vaandel in deze energetisch roerige tijd! Deze tweedaagse cursus bestaat uit twee losse workshopdagen. Dag 1 betreft de basis. Dag 2 de verdieping. Ze zijn afzonderlijk te volgen en dus is afzonderlijke opgave mogelijk. Echter dag 2 kan alleen bijgewoond worden indien dag 1 is gevolgd. 


De cursus is bedoeld voor een ieder die weerbaar en zelfredzaam wil zijn op energetisch gebied. Energie is overal aanwezig en het kan je leven positief dan wel negatief beïnvloeden. Positieve of lichte energie 'voedt' en geeft je levensvreugde. Negatieve of zware energie zuigt je leeg. Het doet afbreuk aan jouw levensvreugde en uiteindelijk aan je algehele gezondheid. 


De laatste jaren worden mensen steeds bewuster van de verschillende (zware) energieën om hen heen.  Ze gaan bijvoorbeeld naar een therapeut voor (energetische) behandelingen en/of laten hun huis energetisch reinigen. In sommige gevallen is een enkele behandeling of huisreiniging voldoende om hen verder te helpen. Echter in veel gevallen is dit niet zo en wordt er meer gevraagd. Mensen worden dan wel bewuster maar tegelijkertijd vergeten ze vaak dat ze zelf een groot aandeel kunnen hebben in het ‘schoonhouden’ van hun energetisch systeem en/of hun woonomgeving. Veelal speelt angst daarbij een rol; angst voor het 'onbekende', het 'vage' of het 'onzichtbare'. Het gevolg is dat ze blijven 'aanmodderen' met alle gevolgen van dien. Of ze laten het over aan een 'expert' en blijven bijvoorbeeld onder behandeling bij een therapeut of laten hun huis met regelmaat energetisch reinigen. Dit alles werkt afhankelijkheid in de hand. Iets wat in mijn optiek geen wenselijke situatie is.

Zelf streef ik dan ook naar onafhankelijkheid. Zowel bij het 'schoonhouden' van je eigen energieveld als dat van je woonomgeving. Jij kent tenslotte je eigen situatie als geen ander. Ook wanneer er kinderen in het spel zijn. Wat is er dan fijner wanneer je kind in de nacht wakker wordt omdat het iets in de energie heeft ervaren, je niemand hoeft te bellen omdat je het 'gewoon' zelf kunt. Bij oudere kinderen zou je het geleerde kunnen overdragen zodat ze zichzelf (grotendeels) kunnen redden.

Met een gezonde basis staat of valt alles mee en werkt door op het hele energetische systeem. In de periode waarin we nu leven is het zaak om een goede aarding op prioriteit nummer 1 te zetten. Echter lukt een constructieve aarding alleen wanneer er geen (grote) blokkades in je basis(chakra) aanwezig zijn. Tot de basis(chakra) kun je rekenen: je eerste 7 levensjaren, je tijd in de baarmoeder, je eigen bevalling, je moeder, de conceptie, je voorouderlijke familielijnen en je vorige (buitenaardse) levens. Wanneer de basis(chakra) vrij van grote blokkades is, zorgt dit dus per definitie voor een betere aarding en dus voor het afvloeien van zware energie. Tevens zorgt het voor energetisch afscherming tegen zware energie. Dergelijk energieën trekken (nog meer) situaties in het leven aan die afbreuk doen aan de levensenergie. Iets wat zich veelal uit op het gebied van fysiek/mentaal welzijn, werk, financiën, huisvesting, binnen (alle vormen van) relaties en/of gezin. 

 

De doelen van deze cursus zijn bewustwording en zelfredzaamheid. Je hoeft niet paranormaal te zijn of een 'speciale gave' te hebben om deel te kunnen nemen. Wat je aangereikt krijgt kun je direct toepassen. Daarbij houd ik een 'to-the-point' en 'down-to-earth' aanpak aan. Wel vraag ik om een actieve houding want het is tenslotte jouw eigen energetische situatie waar het om gaat.
 


Wat behandelen we op welke dag?

Dag 1:

Op deze dag staat de ‘basis’ centraal waarin we o.a. ingaan op wat energie inhoudt, een goede aarding , het lichaamsbewust-zijn en het (h)erkennen van emoties.  Het onderwerp ‘auralifters & entiteiten’ komt aan bod. Je krijgt handvatten hoe deze energieën te (h)erkennen en constructief te verwijderen. Je krijgt daarnaast aangereikt hoe je jouw aura kunt beheren. Ook het zuiveren van je woonomgeving gaan we mee aan de slag. Bijkomende onderwerpen hierbij zijn o.a. aardstralen, wateraders en energetische poorten. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk en (energetische) oefeningen. Praktische hulpmiddelen komen aan bod en uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng aan ervaringen en vragen.

 

Dag 2:
Op deze dag gaan we de ‘verdieping’ in waarbij de basischakra wordt uitgelicht; dus de eerste 7 levensjaren, de tijd in de baarmoeder, de bevalling, de moeder, de conceptie, voorouderlijke familielijnen en vorige (buitenaardse) levens Daarnaast behandelen we de theorie van de Haralijn met de bijbehorende dieperliggende chakra’s; Sterrenpoort, Zielezetel, Dantian en Aardester. Hoe je je kunt verbinden met de aarde-energie vanuit de Aarde én de licht-energie vanuit de Kosmos. We gaan bezig met energetische koorden waarbij je aangereikt krijgt hoe je ze inzichtelijk kunt maken, neutraliseren, optimaliseren en/of verbreken. Emotionele- en energetische aanvallen komen aan bod evenals energetische implantaten. Ook deze dag reik ik praktische hulpmiddelen aan en is er wederom ruimte voor eigen inbreng aan ervaringen en vragen.


Wat is (niet) inbegrepen?
De cursus is inclusief water, thee, koffie en een versnapering. De lunch dien je zelf mee te nemen. Je krijgt een syllabus waarin alles staat wat we op die dag behandelen. Je dient zelf een pen en papier mee te nemen voor de eventuele aantekeningen en/of aanvullingen op de aangereikte stof. 

Investering: 
€88,- per workshop/dag

Aantal personen per workshop/dag:
Om persoonlijke aandacht te waarborgen houd ik een maximum van 10 mensen aan. 
Voor data verwijs ik je door naar de 'Agenda'. 
Vol = Vol. 

Locatie:
Creatief Centrum Inside Out te Zwolle

 

Routebeschrijving Creatief Centrum Inside Out
 

Met de auto: 
 

Vanaf de snelweg Zuiden en Westen: 

Afslag Zwolle-Centrum. Onderaan de snelweg linksaf, viaduct onderdoor. Verkeerslichten rechtsaf, dan na een aantal verkeerslichten bij de Dobbe linksaf. Dit is de Rijnlaan. Deze helemaal uitrijden, aan de rechterhand zie je de Wijde AA en dan iets verder staan de borden einde Zwolle, dan is het meteen deze 1e boerderij rechts, nummer 2. Zet de auto ergens op de oprit. De ingang is de grote deel, 1e deur met de koebel ernaast.

 

Vanaf de snelweg Noorden:

Afslag Zwolle-Noord. Onderaan de snelweg rechtsaf de stoplichten. Dan kom je op de Zwartewaterallee.  2e stoplichten rechtsaf, richting Dobbe. Dit is de Rijnlaan. Deze helemaal uitrijden, aan de rechterhand zie je de Wijde AA en dan een stukje verder staan de borden einde Zwolle, dan is het meteen deze 1e boerderij rechts, nummer 2. Zet de auto ergens op de oprit. De ingang is de grote deel, 1e deur met de koebel ernaast.

 

Vanaf Centrum:

Richting Aalanden, Dobbe. De Rijnlaan helemaal uitrijden, aan de rechterhand zie je de Wijde AA en dan rechtdoor staan de borden einde Zwolle, dan is het meteen deze 1e boerderij rechts, nummer 2. Zet de auto ergens op de oprit. De ingang is de grote deel, 1e deur met de koebel ernaast.

 

Met de fiets:

Het hangt een beetje van je wijk af, maar als Zwollenaar ken je Rijnlaan vast. Richting de Aalanden. Vanaf de Rijnlaan is het helemaal doorrijden, tot aan je rechterhand je de Wijde AA ziet en dan nog een stukje doorfietsen staan de borden einde Zwolle, dan is het meteen deze 1e boerderij rechts, nummer 2. Zet de fiets voor de dakpannen. De ingang is de grote deel, 1e deur met de koebel ernaast.

 

Met de bus:

Stadsbus 13 en 4 richting Aalanden: vanaf station ca. 15 min. rijden. Vertrektijden 5 over en 5 over half en  20 over en 10 voor, door de weeks! Uitstappen Oosterdiep 13 of Rijnlaan Aldi 4, dan oversteken en omkeren en het heuveltje overlopen richting de Wijde Aa. Dan nog ca. 5 minuten lopen.  Aan de rechterhand zie je de Wijde AA, dan is het meteen deze 1e boerderij rechts, nummer 2. De ingang is de grote deel, 1e deur met de koebel ernaast.

 

Studio AAzicht zit aan de waterzijde dan loop je tussen het kapschuurtje en de lage boerderij door en het hoekje om de blauwe deur is de ingang. Ben je met de auto dan dien je deze op het verharde stuk oprit vóór de boerderij te parkeren en niet op het gras.